Mariano Casas Luna

Mariano Casas Luna

Projekt: Structure and properties of Hydroxyapatite - Magnesium composites produced by the means of Current Assisted Infiltration Sintering

Hostitelská instituce: CEITEC VUT

Školitel: Ing. Ladislav Čelko, Ph.D.

Můj Linkedin profil

Téma mého výzkumu a důvod volby: 

Pracuji s biomateriály, které jsou používány k léčení poraněných částí těla. Materiál, který používám v tomto projektu je kombinací keramiky, která je součástí lidských kostí a kovů, jako je hořčík nebo zinek. Je jedinečný svými vlastnostmi regenerace kostí a zároveň postupným vstřebáváním. Postupem času je tedy zraněná kost přirozeně zahojena, zatímco všechny biomateriály zmizí. Touto oblastí se zabývám, protože mě fascinuje vývoj materiálů, které mohou přispět k regeneraci nebo výměně částí organismu a pomoci zraněným lidem užívat si dále života.

Využití výsledků v praxi:

Budoucnost zkoumaného materiálu je v regeneraci zlomených kostí a problémů kostní degenerace. Zatím je ve fázi základního výzkumu, protože materiály používané v lidském těle musí projít dlouhou řadou testů. Výzkumný tým, ale bude pracovat tak jak je v jeho silách, aby dosáhl pokroků v této oblasti.

Proč jsem si vybral Brno Ph.D. Talent:

V první řadě jsem se do programu Brno Ph.D. Talent přihlásila proto, abych zvýšila povědomí o tomto výzkumu ve světě. Také proto, že mi to jistě pomůže v osobním rozvoji, protože mi umožní setkat se s mnoha novými lidmi a naučí mě jak komunikovat s ostatními výzkumníky zapojenými v jiných oblastech.